Lastenvaunut ja lastenrattaat pähkinänkuoressa

Lisätty: 08.08.2019

Lastenvaunuja ja lastenrattaita on markkinoilla runsaasti. Vaunut ja rattaat eroavat toisistaan sen suhteen, millaisella perheelle ja millaisiin tarpeisiin ne suunniteltu. Lastenvaunut voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin.

Yhdistelmävaunut 2in1

Näitä yhdistelmävaunuja voidaan käyttää vaunukopan kanssa alle puolivuotiaan lapsen kuljettamiseen makuuasennossa tai ratasistuimen kanssa vanhemman lapsen kuljettamiseen istuvassa asennossa. Useissa yhdistelmävaunuissa on nykyään myös mahdollista vaihdella vauvan katselusuuntaa, mikä on käytännölliseksi osoittautuva ominaisuus vaunujen kanssa paljon liikkuvalle perheelle.

Yhdistelmävaunut 3in1

Näitä yhdistelmävaunuja voidaan käyttää kuten yhdistelmävaunuja yllä, mutta mukana on myös irrotettava turvakaukalo. Sen sijaan, että puhuttaisiin 2in1 tai 3in1 -yhdistelmävaunuista, käytetään verkkokaupoissa ja lastentarvikeliikkeissä tyypillisesti yleistä termiä yhdistelmävaunut. Laadukkaampiin yhdistelmävaunuihin saa tyypillisesti merkistä riippumatta adapterilla kiinnitettyä markkinoiden suosituimpien valmistajien turvakaukalot.

Matkavaunut

Matkavaunut ovat normaalit vaunut tai rattaat, jotka sisältävät irrotettavan kopan ja clip-on kantokopan autoon. Matkavaunut sopivat loistavasti lapsen pitämiseen kantokopassa siirrettäessä lasta autoon ja autosta pois. Tämä on kätevä ominaisuus lapsen ollessa pieni, kun istuma-asennossa ei vielä suositella viettämään pitkiä aikoja. Matkavaunujen suunnittelussa on tyypillisesti painotettu helppoa kasattavuutta sekä kasattujen vaunujen pientä kokoa.

Kolmipyörävaunut

Kolmipyörävaunut ovat perinteisten nelipyörävaunujen ohella toimiva vaunuvalinta, jolla voi liikkua vaikeammassakin maastossa. Tyypillisesti juoksurattaat ovat kolmipyöräisiä. Vaunuja on helppo työntää yhdellä kädellä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että niitä ei yleensä suositella vastasyntyneelle. Kolmipyöräinen vaunu saattaa myös olla liian painava ja hankala joidenkin autojen takakonttiin.

Vanhanajan vaunut ("Vintage-vaunut")

Vanhanajan vaunut ovat tyylikkäät, joskaan eivät välttämättä vaivatonta kulkemista vaunuvalinnassaan painottavan perheen valinta. Vaunuissa ei useinkaan ole mahdollisuutta makuukopan vaihtamiseen ratasistuimeksi lasten kasvaessa, minkä lisäksi vaunut eivät tyypillisesti sovellu matkustamiseen painonsa ja heikon kokoon taittuvuutensa vuoksi.

Lastenrattaat

Lastenrattaat ovat tyypillisesti kevyet ja lujarakenteiset. Lastenrattaisiin ei tyypillisesti saa ratasistuimen sijaan kiinnitettyä pienelle vauvalle tarkoitettua makuukoppaa eikä turvakaukaloa (vrt. yhdistelmärattaat). Lastenrattaita ostaessa kannattaa myös tarkistaa kasausmekanismi ja arvioida, vastaako se omia tarpeita, sekä varmistaa, että ostoskasseille on riittävästi tilaa.

Lastenvaunuja tarjoavat verkkokaupat

Babycare - Hollantilainen lapsiperheiden verkkokauppa
Babygarage - Saksalainen lastentarvikkeiden verkkokauppa
Babyhuyswebshop - Alankomaiden keskiosan suurin lastentarvikeliike
Babyjungle - Hollantilainen lastentarvikkeiden verkkokauppa
Babyland - Ruotsalainen lastentarvikeliike, joka painottaa laatua
Babyonlineshop - Saksalainen lastentarvikeliike
Babyplus - Hollantilainen lastentavikkeita myyvä verkkokauppa
Babyshop - Lastentarvikkeiden johtava verkkokauppa Euroopassa
Babysparadies - Yli 40 vuoden kokemus lastentarvikkeista
Babyton - Saksalainen lastentarvikkeiden verkkokauppa
CDON.COM - Pohjoismaiden suurin tavaratalo
Coolshop - Laajan valikoiman tavaratalo
Ellos - Pohjoismaiden suurimpia verkkokauppoja
Kiddies24 - Saksalainen lastentarvikkeiden verkkokauppa
Kidscomfort - Saksalainen verkkokauppa, yli 20 000 lastentarviketta
Kids-room - Vain parasta lapsille
Kinderwagen - Yksi johtavista lastentarvikkeiden verkkokaupoista
Lekmer.fi - Lapsiperheiden verkkokauppa
Lux4kids - Saksalainen lastentarvikkeiden verkkokauppa
Mothercare - Vuonna 1961 perustettu englantilainen lastentavaraliike
Mytoys - Yksi Saksan johtavista lastentarvikkeiden verkkokaupoista
Pinkorblue - Saksalainen lastentarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa
Pramworld - Englantilainen perheyritys, joka tarjoaa laajan valikoiman lastentarvikkeita

Tagit: lastentarvikkeet, lastenvaunut, pojat, tytöt, lastenrattaat, netistä, verkkokaupat, yhdistelmävaunut 2in1, yhdistelmävaunut 3in1, matkavaunut, kolmipyörävaunut, vintage-vaunut, vanhanajan vaunut, vastasyntynyt, matkustaminen, vauva, juoksurattaat, auto